فتو کوچنیگ چیست؟
این مقاله در راستای برگزاری کارگاه آموزشی فتوکوچینک که توسط آکادمی کوچینگ خاورمیانه (MCA)برگزار شده ، آماده شده است.
همان طوری که یک عکاس میتواند از زاویه های متفاوتی به یک سوژه نگاه کند یک کوچ هم میتواند به مراجع کمک کند که از زاویه های مختلفی چالش را ببیند که این کار در فتو کوچینگ بسیار راحت تر و جذاب تر انجام می شود. همچنین کوچ به مراجع کمک میکند که نقاط تاریک ذهنش را ببیند و این باعث می شود سطح دیدگاه مراجع گسترده تر شود. پس مراجع مجبور است با نقاط تاریک ذهنش روبرو شود که احتمال دارد با ابزار های دیگر متوجه آن نشده باشد اما در فتو کوچینگ این کار به راحتی انجام میشود.
در جلسه کوچینگ این طور است که کوچ سوال می پرسد و مراجع جواب میدهد و این جواب دادن بیشتر اوقات برای مراجع سخت است و امکان دارد مراجع به خوبی به سوال جواب ندهد یا اصلا چیزی نگوید چون مراجع باید راجب خودش صحبت کند. اما در فتو کوچینگ مراجع چون فکر می کند عکس را بیان می کند و خودش نیست پس همه چیز را میگوید، اما در واقع مراجع دارد حس و حال خودش را به واسطه ی عکس میگوید.
ابزار عکس برای کوچ هم بسیار راحت است و هم منطقه ی امنی محسوب می شود چون کوچ با استفاده از این ابزار فقط سوال می کند و فعالانه گوش می دهد و کار دیگه ای انجام نمی دهد و نیازی هم به وارد شدن ندارد چون مراجع همه چیز را خودش بیان می کند و دروغ هم نمی گوید چون دارد عکس را می گوید.
در فتو کوچینگ مسیر فکری از ذهن به قلب تغییر پیدا می کند و هر چه مراجع قلبش را بیشتر باز کند کوچ بیشتر می تواند عمیق شود و چراغ قوه بزند که مراجع به آگاهی بیشتری برسد. با استفاده از این ابزار مراجع خیلی دوست دارد ادامه بدهد و حتی ساعت ها در موردش صحبت کند.
افراد معمولا در زندگی روزمره شان از سمت چپ مغزشان استفاده می کنند و از سمت راست مغزشان که مربوط به احساسات و خلاقیت است خیلی کمتر استفاده می کنند. در فتو کوچینگ علاوه بر اینکه از عکس برای فعال شدن قسمت راست مغز استفاده می شود از کلمه هم برای فعال شدن قسمت چپ استفاده می شود پس این فعال شدن دو طرف مغز بهترین شرایط را ایجاد می کند برای جواب هایی که مراجع به ما میدهد.
یک عکس را به هر تعداد از آدم ها نشان بدهید دیدگاه های متفاوتی راجب عکس دارند چون باورها و ارزش ها و توانمندی های افراد متفاوت است.
قوانین فتو کوچینگ
۱ـ فقط بازی کنید و لذت ببرید و به هیچ چیز فکر نکنید و قلبتان را باز کنید هر چقدر قلبتان را بیشتر باز کنید بیشتر بدست می آورید.
۲ـ در لحظه ی انتخاب عکس و کلمه به هیچ چیز فکر نکنید فقط یکی را انتخاب کنید که به شما چشمک میزند
۳ـ هیچ منطقی در انتخاب عکس و کلمه نداشته باشید
مراحل فتو کوچینگ
گام اول : به نقطه قوت خودتان فکر کنید. ( ۱ دقیقه )
گام دوم : یک عکس و یک کلمه انتخاب کنید
گام سوم : فعلا فقط به عکس نگاه کنید و این سوال را از خودتان بپرسید ( این عکس درباره ی نقطه قوت من چه چیزی میگوید؟ )
گام چهارم : ۴ دقیقه به عکس نگاه کنید و به سوال های زیر در ذهنتان جواب دهید. ( هر چه جواب های بیشتری بدهید به آگاهی های بیشتری میرسید )
۱ـ در عکس چه میبینم ؟ ۲ـ این عکس کجای زندگی من میتواند باشد؟ ۳ـ فکر میکنم بعد از ۵ دقیقه چه اتفاقی در این عکس می افتد؟ ۴ـ خودم را کجای این عکس میتوانم قرار دهم ؟ ۵ـ این عکس را دوست دارم ؟ ۶ـ چه خاطراتی را برای من تداعی میکند ؟ ۷ـ احساس من راجب این عکس چیست ؟ ۸ـ این کلمه در زندگی من چه معنایی دارد ؟ ۹ـ آیا این کلمه را دوست دارم ؟ ۱۰ ـ رابطه ی بین این عکس و کلمه چیست ؟ ۱۱ـ این عکس و کلمه راجب نقطه قوت من چه چیزی به من میگوید ؟
گام پنجم : نفر اول و دوم مشخص میشود و نفر اول شروع میکند به توضیح دادن جواب سوالات در مورد عکس تا ۵ دقیقه و بالعکس
گام ششم : از هم گروهی خود تشکر کنید که به حرف تان گوش داده است و از عکس و کلمه دل بکنید و با هم گروهی خود تعویضش کنید.
گام هفتم : حالا شما یک عکس با یک کلمه جدید دارید الان هم گروه خود را عوض کنید.
گام هشتم : قبل از اینکه به عکس جدید نگاه کنید این سوال را از خودتان بپرسید ( کدام بخش از من است که نیاز دارد بهبود داده شود ؟که به آن توجه نداشته ایم ؟ ) ( ۱ دقیقه )
گام نهم : مرحله اول بازی را مجدد تکرار کنید با این تفاوت که در سوال ۱۱ به جای نقطه قوت از نقطه ی قابل بهبود استفاده کنید.
گام دهم : قبل از اینکه به عکس جدید نگاه کنید این سوال را از خودتان بپرسید ( برای اینکه خودم را بهبود دهم چه چیزی لازم دارم؟ )
گام یازدهم : مرحله اول بازی را مجدد تکرار کنید با این تفاوت که به جای سوال ۱۱ از این سوال ( این عکس و کلمه برای اینکه من را بهبود دهد چه چیزی به من میگوید؟) استفاده کنید.
عکس :
کلمات :
۱ـ نتیجه ۲ـ هدف ۳ـ موفقیت ۴ـ هر چیزی ممکنه
نویسندگان:سعید حسینی و محمدرضا ترابیان اصفهانی